Ga naar Content

Korfbal: Groen Geel verslaat Oost-Arnhem in degradatiekraker

De korfballers van Groen Geel hebben de uitwedstrijd tegen Oost-Arnhem met 27-26 gewonnen. De wedstrijd werd vanavond ingehaald, nadat hij vorige week niet door kon gaan vanwege corona-besmettingen bij de Noord-Hollanders.

Susila de Klein van Groen Geel in actie - Foto: Ilse Schaffers / Orange Pictures

Bij rust leidde het nog puntloze Oost-Arnhem met 15-11. Groen Geel stond bijna de gehele wedstrijd achter, maar kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte: 26-26. In de laatste twintig seconden bezorgde Terrenc Griemink de ploeg uit Wormer de overwinning. 

Door de winst doet Groen Geel goede zaken in de strijd om een ticket voor de kampioensgroep. De Zaankanters zijn op gelijke hoogte gekomen met de nummer drie, DOS'46. Beide teams hebben zes punten uit zeven wedstrijden. De bovenste drie clubs gaan naar de kampioensgroep; de onderste drie spelen straks in de degradatiepoule voor lijfsbehoud in de Korfbal League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]