Ga naar Content

Samenvatting: korfballers Groen Geel op wilskracht langs concurrent TOP

Groen Geel heeft vanavond goede zaken gedaan in de Korfbal League. De ploeg uit Wormer won met 25-18 van TOP uit Sassenheim en doet daarmee goede zaken in de strijd om plaatsing voor de kampioensgroep. 

Samenvatting: Groen Geel - TOP - NH Sport/Frank van der Meijden

Groen Geel, dat zijn eerste wedstrijd speelde na de winterstop, wist dat dit duel uiterst belangrijk zou zijn worden omdat TOP een directe concurrent is op de ranglijst. Bij een nederlaag zou deelname aan de degradatiepoule vrijwel onvermijdelijk zijn geweest. Mede daarom begon de ploeg van coaches Thijs Muller en Daniel Harmzen erg scherp aan de wedstrijd. Al snel werd een voorsprong gepakt en halverwege de eerste helft was het verschil al opgelopen tot vijf punten: 9-4.

Tekst gaat verder onder de video

Scott De Decker na de winst van Groen Geel: "Het was gewoon knokken" - NH Sport/Frank van der Meijden

Vechtkorfbal

TOP probeerde nog wel aan te haken, maar Groen Geel liet dit niet toe. Halverwege stond het 14-10 in het voordeel van de thuisploeg. Na de rust werd er nog feller gestreden om elke bal en vaak was het Groen Geel dat als winnaar uit de duels kwam. Dankzij de veel scorende Carlo de Vries (6) en Lindsey Krop (4) werd de overwinning uiteindelijk veilig gesteld: 25-18.

Groen Geel-coach Daniel Harmzen: "Vanaf de eerste seconde strijd geleverd" - NH Sport/Frank van der Meijden

Het betekende de tweede overwinning dit seizoen voor Groen Geel. Hierdoor komt de ploeg uit Wormer nu op vier punten uit zes wedstrijden en bezet het nog steeds de vijfde plaats in groep B. De achterstand op nummer drie DOS '46 bedraagt nu twee punten. De eerste drie in de stand gaan door naar de kampioensgroep. 

Groep A

In de andere groep van de Korfbal League boekte KZ vanavond een knappe overwinning op LDODK. De ploeg uit Koog aan de Zaan won met 24-23 en klimt zo naar de derde plek in groep A. In diezelfde poule wist Blauw-Wit met 21-28 te winnen op bezoek bij KCC. De Amsterdammers bezetten de vierde plek op de ranglijst. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]