Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Nóg twee meldingen van aanrandingen in Alkmaar, kleding van slachtoffer onderzocht op DNA

11 januari 2022, 16.39 uur · Aangepast 11 januari 2022, 17.10 uur · Door Maaike Polder

Na de aanranding van gistermiddag meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag dat in december ook al twee vrouwen zich hebben gemeld bij de politie. Zij zijn net als het slachtoffer van gisteren op hun billen geslagen in Alkmaar. Er is opnieuw een onderzoek gestart. Van één de slachtoffers wordt haar kleding nu onderzocht op DNA van de mogelijke aanrander. 

Maaike Polder / NH Nieuws

De eerste aanranding (nadat het maanden stil was) was op 15 november en werd bij de politie gemeld op de dag dat NH Nieuws meldde dat de minderjarige verdachte voor vier van de tientallen meldingen wordt vervolgd. De locatie waar die aanranding gebeurde, is niet bekend gemaakt. 

De andere aanranding vond een maand later plaats, op 20 december. Ook hier heeft het OM niet bekendgemaakt waar dit was. Over de leeftijden van de slachtoffers is ook niets bekend.

Daarnaast meldt het OM niet of er in dit geval ook sprake was van een jong ogende dader op een fiets, zoals gistermiddag het geval was. Toen werd de 27-jarige Lindsey op de Randersdijk op haar billen geslagen. Dat gebeurde terwijl ze met een koptelefoon op aan het wandelen was. Volgens haar ging het om een jongen van amper zestien jaar met capuchon. Hij fietste op een mountainbike. 

Al rond de 40 slachtoffers

Inmiddels heeft de Alkmaarse aangifte gedaan bij de politie: ook haar kleding zal op DNA worden onderzocht. Hoeveel vrouwen er precies op deze manier zijn aangerand sinds september 2020 is niet duidelijk, maar het aantal gaat nu richting de veertig. 

Een jongen van zestien werd in het voorjaar voor opgepakt, nadat er beelden van hem zijn vertoond bij Opsporing Verzocht. Hij werd vrijgelaten, maar bleef verdachte. Na maanden van onderzoek werd in december bekend dat hij wordt vervolgd voor slechts een aantal van de incidenten. Voor de andere tientallen aanrandingen is niet voldoende bewijs gevonden tegen hem. Mogelijk zijn ze door iemand anders gepleegd.

Sinds die aanhoudingen werden er maandenlang geen vrouwen aangerand. Tot 14 december dus. Naar de recente aanrandingen is dus opnieuw een onderzoek gestart. De advocaat van de tiener zegt het onderzoek af te wachten, voordat ze een reactie geeft. 

Heb jij tips over deze zaak? Mail dan naar [email protected].