Ga naar Content

De opvallendste verhalen van NH Sport: terug naar de roots van Pascal Jansen

Tot en met oudjaarsdag nemen we je mee langs de meest bijzondere reportages die wij als sportredactie dit jaar maakten. Onze eigen top-10 over 2021. Met vandaag op nummer 5: terug met AZ-trainer Pascal Jansen naar Zaandam-Zuid.

Drie maanden na het aantreden van Jansen als hoofdtrainer bij AZ, ging verslaggever Erik-Jan Brinkman met Jansen terug naar de plek waar hij opgroeide: de wijk Poelenburg in Zaandam.

"Hier speelden we in de zomer vaak partijen tussen de verschillende flats", aldus Jansen. "Er voetbalden dan allemaal jongens met verschillende cultuurachtergronden en dat waren soms wedstrijden op leven en dood."

Portret van Pascal Jansen in Zaandam-Zuid - NH Nieuws

Inmiddels is Jansen al meer dan een jaar de hoofdtrainer van AZ. Met de Alkmaarders sloot hij, ondanks een matige start, de eerste seizoenshelft af op een vijfde plaats.

Morgenochtend zie je welke reportage op 4 staat!

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]