Ga naar Content

Revanche voor Ajax Vrouwen in Klassieker

Ajax Vrouwen heeft de eerste Klassieker van de dag winnend afgesloten. De ploeg van trainer Danny Schenkel was vroeg op de middag met 2-0 te sterk voor Feyenoord en gaat als winterkampioen de feestdagen in.

Ajax Vrouwen winnen de Klassieker - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Waar Feyenoord in de vorige Klassieker met grote cijfers won van Ajax, was de eerste Klassieker op De Toekomst een gelijkopgaande strijd. Op 3 oktober waren de Rotterdammers nog met 4-1 te sterk en dus waren de Amsterdammers op revanche belust. In het eerste half uur waren de ploegen aan elkaar gewaagd en maakten ze een zenuwachtige indruk. 

In de 52ste minuut wist Ajax de score open te breken. Liza van der Most zette een soloactie in en werd in het strafschopgebied naar de grond gehaald. Romeé Leuchter wist daar wel raad mee en schoot de penalty snoeihard in de bovenhoek. Drie minuten later was het opnieuw Leuchter die de bal tegen de touwen werkte. Met een schitterende steekpass bracht Sherida Spitse haar weg en vervolgens schoot Leuchter vanuit een moeilijke hoek raak: 2-0.

Ondanks de voorsprong moest Ajax ook twee tegenslagen incasseren. Stefanie van der Gragt en Vita van der Linden vielen geblesseerd uit en in de rust werd Victoria Pelova al uit voorzorg gewisseld. Ajax Vrouwen gaat na de zege als koploper de winterstop in met 25 punten uit 12 wedstrijden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]