Ga naar Content

OM vervolgt ook buurvrouw van Joep V. voor betrokkenheid bij fatale burenruzie Abbenes

Het Openbaar Ministerie gaat Yüksel S. vervolgen voor betrokkenheid bij een uit de hand gelopen burenruzie in Abbenes. Haar voormalige buurman Joep V., verdacht van doodslag, heeft al meerdere zittingen in de rechtbank achter de rug. Hetzelfde wacht nu Yüksel S., die wordt vervolgd voor uitlokking van bedreiging. 

Foto: Inter Visual Studio

Op 29 maart staat Abbenes volledig op zijn kop: vroeg in de ochtend wordt een 56-jarige man in zijn been gestoken. Hij overlijdt kort daarna aan zijn verwondingen. Al snel blijkt het te gaan om een uit de hand gelopen burenruzie in het normaal zo rustige Abbenes. 

De overleden man zou de schoonvader van Yüksel S. zijn. Zij zou hem hebben ingeschakeld om Joep V. die dag te bedreigen. Tijdens zittingen in het proces tegen Joep vertelt zijn advocaat hoe het eind maart volledig uit de hand liep. "Joep werd na zijn werk klemgereden door een man. Hij toonde een groot mes en zei dat hij mijn cliënt wilde doodmaken", aldus advocaat Offreins. 

"Joep werd klemgereden door een man, hij toonde een groot mes en zei dat hij hem wilde doodmaken"

Advocaat Offreins

Na een achtervolging te voet zou de bedreiger - het latere slachtoffer - weer in zijn auto zijn gestapt en hebben geprobeerd om weg te rijden. Maar tevergeefs: Joep steekt de man door het openstaande autoraam, in zijn been, verklaart Joep V. zelf. "Dat was niet met het besef dat in het been, op die plaats, zulke belangrijke aders zouden lopen, waardoor het slachtoffer uiteindelijk overlijdt. Hij heeft gestoken uit eigen veiligheid", aldus de advocaat. 

Het Openbaar Ministerie houdt Yüksel S. nu verantwoordelijk voor het ontstaan van deze confrontatie. Zij zou haar schoonvader hebben ingeschakeld om Joep te bedreigen. 

Wietgebruik en muziekoverlast

De ruzie tussen Joep V. en Yüksel S. blijkt al vrij lang te spelen. Dat bevestigde wijkagent Andy Knaap afgelopen zomer. "Ik ben meerdere keren bij ze geweest om te bemiddelen, maar ze wilden niet met elkaar praten. Ik wist dus wel wat daar gaande was, maar dit verwacht je natuurlijk nooit."

Volgens een buurvrouw zouden de ruzies voornamelijk over wietgebruik en muziekoverlast bij Joep gaan. "Vrij onschuldig zou je denken, maar de reacties werden steeds heftiger", vertelt ze. "De hele buurt kon dan horen hoe ze tegen elkaar tekeer gingen. Deze ruzie duurde dus al zo'n twee jaar en daar leek geen verandering in te komen."

NH Nieuws heeft geprobeerd in contact te komen met de advocaat van Yüksel S., maar dat is tot op heden niet gelukt.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHnieuws.nl/Haarlemmermeer.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]