Start van hoofdcontent

ABBENES

nl

56-jarige Amsterdammer dood na buurtruzie: "Het was altijd met woorden, tot vandaag"

29 maart 2021, 15.15 uur · Aangepast 30 maart 2021, 11.19 uur · Door Christian Olijve & Jasper Leegwater

ABBENES - Buurtbewoners zijn flink geschrokken na de dodelijke steekpartij aan de Greveling. Volgens buurtbewoners zou het slachtoffer de schoonvader zijn van een van de buren, die een conflict hadden. Ze zijn dan ook niet verbaasd dat het zo uit de hand kon lopen: "Ze hadden al maandenlang een vete." 

Buurtbewoner over dodelijke steekpartij in Abbenes - NH Nieuws

Volgens Django Cornelisse, die ook in de straat woont, klopt de bewering van de twee buurvrouwen die liever anoniem willen blijven. "Van één partij weet ik dat 'ie hier helemaal niet wil wonen. Als daar beter naar was geluisterd had dit voorkomen kunnen worden", zo stelt Django. 

Een van de anonieme buurvrouwen vertelt: "Twee mensen hadden een woordenwisseling. En eentje vond het nodig om het recht in eigen handen te nemen. En dan zeg ik het nog netjes."

Foto: Inter Visual Studio

Vete

"Ik heb mijn vermoedens over wat er gaande is. Het waren buren van elkaar en ze hadden al maandenlang een vete. De ene kan niet communiceren. De ander is helemaal geen moeilijk persoon. Maar het liep al tijden uit de hand. Het was altijd met woorden, tot vandaag", vertelt een andere buurvrouw. 

"Je kon erop wachten dat dit zo uit de hand zou lopen. In dit geval zijn er twee daders. Degene die begonnen is met steken is het slachtoffer geworden. Normaal zijn we een heel vredelievend dorp. Maar twee van zulke mensen bij elkaar, dat ging niet", vertelt de eerste buurvrouw.

Foto: Inter Visual Studio

Django woont pas drie maanden in deze straat maar in die tijd is hem veel duidelijk geworden over de relatie tussen deze twee bewoners. "D'r is een voorval geweest vóór het weekend dus ik had wel verwacht dat er zoiets zou gebeuren op korte termijn. Ik weet dat dit al langer speelt, het is begonnen met geluidsoverlast en van kwaad tot erger gegaan."

Onderzoek

De politie laat weten dat er een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Het slachtoffer is een 56-jarige man uit Amsterdam. De politie kan verder geen uitspraken doen over details in de zaak, maar roept getuigen wel op zich te melden.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]