Ga naar Content

'Bizar presterend' Ajax is verslaanbaar als AZ dodelijk effectief is: "Gelijk afdrukken"

AZ moet aanstaande zondag flink aan de bak. De Alkmaarders gaan dan op bezoek bij koploper Ajax in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers verloren dit seizoen pas twee officiële wedstrijden (tegen PSV en FC Utrecht). "Als het frivool moet, doen we het frivool en als het zakelijk moet, dan zakelijk", aldus trainer Pascal Jansen.

Jansen: "Uiteraard is Ajax verslaanbaar" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voor Dani de Wit blijft de ontmoeting met Ajax altijd een extra speciale. De middenvelder van AZ speelde ruim dertien jaar bij de Amsterdammers. Hij geniet dan ook nog steeds van het spel dat zijn oude club op de mat legt dit seizoen. "Ze zijn enorm goed. Als je ziet wat zij op het hoogste presteren, is heel mooi. Het is aan ons om ons daarmee te meten", aldus De Wit.

Tekst loopt door onder de video.

Dani de Wit over de kracht van Ajax - NH Sport / Stephan Brandhorst

De Wit in de spits

Opvallend was dat trainer Pascal Jansen gisteren tegen Randers de plaats in de spits inruimde voor De Wit. De middenvelder, die normaliter als nummer tien fungeert, nam de plek van Vangelis Pavlidis in. Daarmee kwam Jansen enigszins verrassend uit de hoek. Of De Wit in de spits ook een optie tegen Ajax is, zal voor de 23-jarige Hoorinees niet zo veel uitmaken. "Ik heb er vaker gespeeld."

Kwam de spitspositie voor Dani de Wit als verrassing? - NH Sport / Stephan Brandhorst

De wedstrijd tussen Ajax en AZ begint zondag om 16.45 uur in Amsterdam. De bezoekers kunnen nog niet beschikken over Hakon Evjen, die nog altijd geblesseerd is. Achter de naam van Thijs Oosting, de matchwinner tegen Randers, staat nog een vraagteken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]