Ga naar Content

Al vroeg drukte bij schaatsverkopers: "Ik ben een beetje aan het opwarmen"

Hoewel van vorst vooralsnog geen sprake is, laait bij veel Noord-Hollanders de schaatskoorts al op. De schaatsbanen worden druk bezocht en de eerste schaatsen zijn al gekocht. In de winkel Schaatssport Haarlem op de Haarlemse ijsbaan zijn de schaatsen inmiddels al niet aan te slepen.

In de rij voor de ijsbaan - NH Nieuws

"Bij onze hoofdvestiging in Ter Aar, duurt het wel drie uur voordat je eindelijk aan de beurt bent", zegt Bram Smallenbroek van Schaatssport Haarlem over de gigantische vraag naar schaatsen.

Volgens Bram ligt de mooie winter van afgelopen jaar nog vers in onze geheugen. "Al die mensen die hier binnenkomen hopen op een mooie winter met veel natuurijs, want het was vorig jaar zo mooi."

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

Maar niet alleen bij Schaatssport Haarlem is het druk. Ook bij De Schaatsenruilbeurs in Haarlem loopt het storm. "Er komen op dit moment heel veel mensen die vorig jaar geen schaatsen hebben kunnen krijgen, omdat ze te laat waren. En dat willen ze dit jaar niet hebben", vertelt verkoopster Lenie Hugtenburg van de schaatswinkel.

Eén van de schaatsers op de schaatsbaan in Haarlem beaamt dit. "Ik ben een beetje aan het opwarmen. Vorig jaar was ik te laat met het kopen van schaatsen, dus toen heb ik de wieltjes van mijn skateboard er maar afgehaald en op die manier het ijs opgegaan."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]