Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Jan Smit wordt commercieel directeur FC Volendam: "Blijf natuurlijk ook gewoon zingen hé"

4 december 2021, 12.17 uur · Aangepast 4 december 2021, 16.08 uur · Door Redactie Zaanstreek-Waterland

De 35-jarige zanger Jan Smit wordt vanaf 1 januari volgend jaar commercieel directeur bij FC Volendam. Dat maakt hij zojuist via Twitter bekend. De Volendammer was al vice-voorzitter bij de voetbalclub. 

Wim Jonk en Jan Smit (r) - Pro Shots/Vincent de Vries

Smit schrijft op Twitter: "Ik volg mijn hart, maar ik blijf natuurlijk ook gewoon zingen hé." In een interview met de Telegraaf vertellen Smit en trainer Wim Jonk: "We willen een duurzame organisatie creëren, waar het hele dorp en de jeugdopleiding achter blijven staan."

Een nieuw tijdperk

"We zijn bezig hier iets neer te zetten, ook met een nieuw stadion, waardoor FC Volendam na het nieuwe tijdperk, op het hoogste niveau moet blijven acteren", aldus het duo Smit-Jonk. 

De club staat halverwege de competitie aan kop in de eerste divisie en doet daarmee een gooi naar promotie. Smit is al jaren betrokken bij de club, sinds 2013 zit hij in het bestuur.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Ook Ruben Jongkind maakt na de jaarwisseling deel uit van de vierkoppige directie. Hij draagt de verantwoordelijkheid over het voetballende gedeelte binnen de club. Daaronder vallen onder meer de samenwerking met de RKAV Volendam en de regionale en internationale samenwerkingen. De andere twee directieleden blijven Richard de Weijze (zakelijk directeur) en Jasper van Leeuwen (technisch directeur).

Keje Molenaar is straks niet langer directeur externe betrekkingen. Deze functie vervalt. De voormalig voetballer en advocaat blijft wel nauw met FC Volendam verbonden. Molenaar wordt technisch en juridisch adviseur.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]