Ga naar Content

Ambitieus FC Volendam presenteert plannen voor nieuw stadion

FC Volendam heeft de ambities voor een nieuw stadion uitgesproken. De club heeft als doel om door te groeien tot een stabiele eredivisionist met 'magnetische kracht op de regio'. Met de komst van een stadion op een locatie aan de rand van het dorp, wil het bestuur dit realiseren.

Het plan voor het nieuwe stadion van FC Volendam is klaar - Foto: FC Volendam

Het plan voor een nieuw stadion speelt al langere tijd achter de schermen. Het bestuur van de club komt nu met het idee naar buiten om een maatschappelijke discussie te laten ontstaan. Het huidige stadion van FC Volendam is gevestigd in het centrum van Volendam. Het nieuwe stadion zou op een locatie aan de rand van het dorp moeten komen en moet een capaciteit van minimaal 10.000 zit- en staanplaatsen hebben.

"We kunnen het stadion ontwikkelen als de perfecte locatie voor concerten en evenementen met tien tot twaalf duizend bezoekers"

BESTUUR VAN FC VOLENDAM

"Tevens kunnen we het stadion ontwikkelen als de perfecte locatie voor concerten en evenementen met tien tot twaalf duizend bezoekers", zegt het bestuur over het nieuwe stadion dat wordt gepresenteerd onder de werknaam 't Skip. "Het is win-win-win. En dat is ook nodig, want aan de Sportlaan zijn we op dat vlak echt allang uit ons jasje gegroeid.

Linkerrijtje eredivisie

"Het linkerrijtje van de eredivisie, dat klinkt als een droom", spreekt de club vol ambitie uit. "Maar waarom niet?! Onze club voldoet aan een heleboel voorwaarden om die droom uit te laten komen. Een nieuw stadion is min of meer noodzakelijk voor die ambitie. Natuurlijk is dat spannend. Maar kijk naar Heracles en AZ. Die kwamen ook van héél ver."

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

De details van de plannen van het nieuwe stadion - Foto: FC Volendam

"Kijk naar Heracles en AZ. Die kwamen ook van héél ver"

bestuur van fc volendam

'Het gezelligste stadion van Nederland'

FC Volendam meldt dat er vanuit verschillende bedrijven interesse is om te investeren in het nieuwe stadion. De vernieuwde thuishaven moet 'het gezelligste stadion van Nederland' worden. Om dat te bereiken wil de club supporters dichter bij het veld brengen. "Maar ook als je een biertje of broodje paling haalt, moet je door het open karakter van het stadion de wedstrijd nog kunnen volgen en voelen."

Als mogelijke locatie denkt de club aan De Purmer. Op die manier wordt het stadion rondom wedstrijden beter bereikbaar. De locatie van het oude stadion wil het bestuur achterlaten om opnieuw te ontwikkelen. Aangezien dat voor de gemeente is, laat de club zich daar verder niet over uit.

De club benadrukt dat de plannen zich nog volop in de onderzoeksfase bevinden. De schets van het stadion is dan ook vooral een visualisatie van ideeën. De komende tijd zal duidelijk worden of de intenties ook concreet gemaakt kunnen worden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]