Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Micky van de Ven mag niet 'voor een koopje' weg bij FC Volendam

30 augustus 2021, 14.32 uur · Aangepast 10 november 2021, 13.19 uur · Door Edward Dekker

Het contract van Micky van de Ven bij FC Volendam wordt niet ontbonden. Dat heeft de arbitragecommissie besloten. Een transfer naar VfL Wolfsburg lijkt daardoor van de baan. 

Foto: Mickey van de Ven NEC - Volendam - Orange Pictures

De 20-jarige verdediger had met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gevraagd om ontbinding van het contract dat tot de zomer van 2023 loopt. Wolfsburg was bereid een afkoopsom van twee miljoen euro neer te leggen, maar FC Volendam vraagt tussen de drie en vijf miljoen euro. De voetbalclub is door de arbitragecommissie op alle punten in het gelijk gesteld. 

Van de Ven speelde deze competitie nog geen minuut voor FC Volendam. Aanvankelijk had hij een knieblessure. Anderhalve week geleden vertelde trainer Wim Jonk dat de talentvolle verdediger zich 'niet lekker' voelde. Afgelopen woensdag werd in de arbitragezaak duidelijk dat de voetballer een voortijdig vertrek wil forceren. 

Of het op korte termijn nog tot een transfer gaat komen, is de vraag. De zomerse transfermarkt sluit dinsdag middernacht.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]