Overtuigend FC Volendam boekt ruime eerste overwinning van het seizoen

Met een 5-0 zege op MVV zijn de eerste drie punten binnen voor FC Volendam. In de vierde speelronde toonde Daryl van Mieghem zich met een hattrick de grote man bij Het Nieuwe Oranje. Ook Robert Mühren en Calvin Twigt pikten vanavond hun doelpunt mee.

Daryl van Mieghem (m) juicht na de openingstreffer - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Een sterke start van FC Volendam werd ook omgezet in een vroege voorsprong. Martijn Kaars haalde uit en Van Mieghem stond op de goede plek om de de bal binnen te schuiven. Er stonden toen pas elf minuten op de klok.

Marge van twee bij rust

Er volgde een aantal mogelijkheden voor de ploeg van Wim Jonk, waardoor het eigenlijk wachten was op de 2-0. Vier minuten voor rust was het opnieuw Van Mieghem die scoorde. De rechtsbuiten werd na een overstapje van Mühren vrij voor de keeper gezet, waarna hij relatief eenvoudig kon scoren met zijn mindere rechterbeen.

Ook in de tweede helft ging Volendam lekker door met goed voetballen. Dat resulteerde in drie extra doelpunten. Eerst pikte spits Mühren zijn goal mee toen hij alleen op doelman Thijmen Nijhuis werd afgestuurd. Met een simpele schuiver zorgde de Volendammer voor de 3-0.

Twigt met zijn eerste

Het was vervolgens de beurt aan middenvelder Calvin Twigt. Na een goede aanval belandde de bal met enig fortuin voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Het betekende zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Man of the match Van Mieghem zorgde in de 69e minuut voor een fraai slotakkoord. Na een mooie pass van Mühren nam hij de bal goed aan en de buitenspeler maakte het af met een knal in de linker bovenhoek. Tien minuten voor tijd kreeg Van Mieghem een publiekswissel.

Na vier wedstrijden heeft FC Volendam nu vijf punten. Daarmee staan de Noord-Hollanders op de elfdede plaats in de eerste divisie.

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Kasius, B. Plat (Panka/61), Mirani, Kramer; A. Plat, Oristanio (Deul/61), Twigt (Ben Sallam/80); Van Mieghem (Zonneveld/80), Mühren, Kaars (El Kadiri/69)