Ga naar Content

De Aftrap: Jan Smit gelooft dat nieuwe stadion FC Volendam er vóór 2030 staat

Toen FC Volendam vorige maand de ideeën naar buiten bracht voor een nieuw stadion, 't Skip, leidde dat veel uiteenlopende reacties. Vanavond  legt vice-voorzitter Jan Smit in de NH Sport-voetbaltalkshow De Aftrap uit dat de sportieve ambities alléén verwezenlijkt kunnen worden in een nieuw onderkomen. "Wat mij betreft slaan we morgen de eerste paal."

Jan Smit gaat vol voor een nieuw stadion voor FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

"AZ was heel lang geleden het kleine broertje van Volendam"

FC Volendam Vice-voorzitter Jan Smit

Smit gelooft dat FC Volendam het stadion als stabiele eredivisionist met tienduizend zitplaatsen vol moet kunnen spelen. "AZ was heel lang geleden het kleine broertje van Volendam. Dat zeg ik met alle respect. AZ is nu een topclub en zij zijn ook ooit ergens begonnen met de gebroeders Molenaar en Dirk Scheringa die het nieuwe stadion heeft neergezet."

De hele uitzending van De Aftrap vrijdag 1 oktober met Jan Smit en oud-FC Volendam-speler Joey Veerman kun je hieronder terugkijken.

De Aftrap 9 met Jan Smit en Joey Veerman - NH Sport/Edward Dekker

Volgende week zijn (sport)journalist Frits Barend en ESPN-analist én oud-voetballer Kees Kwakman te gast. Voor vragen kun je een mail sturen naar [email protected].

Klik voor alle afleveringen van De Aftrap op deze link: nhnieuws.nl/de-aftrap.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]