Samenvatting: Basketbalsters Den Helder maatje te groot voor provinciegenoot Lions

De basketbalsters van Den Helder hebben in een Noord-Hollands onderonsje Lions aan de kant gezet. In de eigen hal zette de ploeg van Mario Bennes de bezoekers uit Landsmeer met 88-70 opzij.

Samenvatting: Den Helder Suns - Landsmeer Lions - NH Sport/Frank van der Meijden

Den Helder pakte in het eerste kwart een nipte voorsprong: 22-19. De ploeg uit Landsmeer bleef vooral bij doordat het team goed scoorde met driepunters. Den Helder legde fysiek en was sterk onder de basket.

In het tweede kwart liep Den Helder uit dankzij een ontketende Kourtney Treffers. Voor rust scoorde zij namens Den Helder liefst tien punten.

Tekst gaat verder onder de video

De reactie van Lions-coach Marlous Nieuwveen na de nederlaag tegen Den Helder Suns - NH Sport/Frank van der Meijden

Suns neemt afstand

Na de pauze liep Den Helder uit naar een riante 69-53 voorsprong. Lions kon het tempo niet meer bijbenen en produceerde veel wanhoopspogingen, die geen doel troffen.

Ondanks een fel laatste kwart van de kant van Lions, bleek het gat niet meer te overbruggen. De teller in Den Helder bleef uiteindelijk steken op 88-70. Kiki Fleuren kroonde zich tot topscorer met 26 punten.

De reactie van Suns-speelster Kiki Fleuren na de overwinning op Landsmeer Lions - Sport/Frank van der Meijden