Ga naar Content

Goed nieuws voor topcompetities: duels Hovocubo, HV Volendam en KZ gaan door

Ondanks de coronamaatregelen kunnen de topcompetities gewoon doorgaan de komende weken. Dat betekent dat er op het hoogste niveau in bijvoorbeeld het zaalvoetbal, handbal en korfbal niks verandert. Voor de breedtesport is het wel een enorme klap. NH Sport sprak daarover met Hovocubo, Handbalvereniging Volendam en Koog Zaandijk.

Tim Bakker als trainer bij KZ - Foto: Orange Pictures / Martin Hulsman

"Wij behoren tot de topsport. Zoals het er nu uitziet verandert er niks voor onze selectie", reageert Tim Bakker, trainer van de korfballers van KZ. "We moeten nog wel horen wat het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond met de competitie gaat doen."

Normaal gesproken worden veel wedstrijden in de Korfbal League op zaterdagavond gespeeld. De kans bestaat dat de bond die duels vanaf volgende week naar de middag verplaatst, omdat de 'avondlockdown' vanaf 17.00 uur ingaat.

"Als we in Portugal zijn, moeten we nogmaals testen. En voordat we terugvliegen is er nog een PCR-test. Veiligheid voorop"

Hovocubo-trainer Sander van Dijk

De zaalvoetballers van Hovocubo, die gisteren met maar liefst 21-1 wonnen van ZVV Den Haag, kunnen ook doorgaan in de eredivisie. De club uit Zwaag speelt komende week in de elite round van de Champions League in Lissabon. "Portugal is weer strenger geworden", zegt trainer Sander van Dijk. "We moeten weer PCR-testen overleggen."

Drie wedstrijden, drie coronatesten

"Als we in Portugal zijn, moeten we nogmaals testen. En voordat we terugvliegen is er nog een PCR-test. Veiligheid voorop", aldus Van Dijk. Woensdag vertrekt Hovocubo naar Lissabon. Donderdag, vrijdag en zondag strijd de koploper van Nederland in een poulefase om een plaats bij de laatste vier van de Champions League.

"Het talentniveau is al behoorlijk gedaald door corona en dat zal alleen maar toenemen"

HV Volendam-directeur Joost Ooms

Joost Ooms, algemeen directeur van HV Volendam, uit zijn zorgen vooral over pubers. "Kinderen tussen de twaalf en achttien zijn weer de dupe. Zij zitten tot vier uur of half vijf op school en kunnen daardoor niet trainen. Er is een run ontstaan op de trainingsuren tussen drie en vijf, want dat is nu primetime geworden. Het talentniveau is al behoorlijk gedaald door corona en dat zal alleen maar toenemen."

Makkelijker voor topcompetities

Voor de topsporters bij de handbalclub is er juist meer ruimte om te trainen. "Zij gaan door op dezelfde manier hoe ze bezig waren. Alleen zijn er 's avonds geen andere teams aanwezig, waardoor het voor onze drie topteams (heren 1, heren 2 en dames 1) makkelijker zal worden", aldus Ooms.

Onder de topcompetities behoren naast korfbal, zaalvoetbal en handbal ook basketbal, marathonschaatsen, hockey, waterpolo, volleybal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, cricket, badminton en tafeltennis.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]