Ga naar Content

Samenvatting: sterk Den Helder Suns boekt tweede zege van het seizoen

De basketballers van Den Helder Suns hebben ruim gewonnen van Yoast United. In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd zo'n grote voorsprong opgebouwd, dat een slordig laatste kwart geen gevaar opleverde: 79-65. 

Samenvatting: Den Helder Suns - Yoast United - NH Sport/Frank van der Meijden

De Suns stonden 21-15 voor na het eerste kwart. Deze voorsprong werd mede behaald door Stan van den Elzen, die met scherp schoot wat betreft driepunters. In het volgende kwart nam met name point guard Nino Gorissen de ploeg bij de hand en werd de voorsprong naar vijftien vergroot met de rust: 46-31.

Suns-speler Van den Elzen: "Driepunters vielen allemaal" - NH Sport/Frank van der Meijden

Slordig laatste kwart

In de tweede helft van de wedstrijd bleef Den Helder beter en werd de voorsprong groter. Coach Peter van Noord kon tevreden zijn met de vechtlust van zijn ploeg: 69-46. In het laatste kwart werd de thuisploeg een stuk slordiger, waardoor Yoast nog terug kon komen tot 79-65. De zege kwam desondanks niet meer in gevaar. 

Het betekent de tweede overwinning voor Den Helder na negen gespeelde wedstrijden. Suns neemt nog wel de voorlaatste plaats in op de ranglijst.

Suns-coach Van Noord: "Wij hebben geen vijf Amerikanen"` - NH Sport/Frank van der Meijden

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]