Ga naar Content

In 4 dagen 2 tractors gestolen in regio Haarlem: "Tasten nog in het duister"

Ze stonden gisteren raar te kijken bij Volkstuindersvereniging ZWN in Haarlem-Noord. De tractor, veel gebruikt bij hand-en-spandiensten, stond niet op zijn vaste plek in de loods. Het is de tweede tractordiefstal in korte tijd: afgelopen weekend werd er ook al een exemplaar gestolen in Bloemendaal. 

Tractor na aanschaf in 2016 - Foto: volkstuindersvereniging ZWN

"Dit is ellendig", zucht voorzitter Jan Levers. "Toen we hier gisterochtend aankwamen was de tractor weg. Even dachten we nog dat hij misschien ergens anders op het terrein zou staan, maar dat was niet het geval." 

De trekker, die in 2016 voor 6.500 euro door de Volkstuindersvereniging ZWH (Zonder Werken Niets) was gekocht, werd door veel mensen op het terrein gebruikt.  "De kantine-, bouw- en tuinderscommissie hebben allemaal een sleutel van de loods en konden de trekker zo gebruiken. De sleutel van de tractor zit er namelijk vrijwel altijd in."

Maar Levers durft niet te geloven dat de dief iemand is van de vereniging. "Ik verwacht niet dat het eigen mensen zijn die dit hebben gedaan. Dat kan gewoon niet. Ze hebben het trouwens alleen op de tractor gemunt, in de loods stond namelijk vrij duur gereedschap. Dat hebben ze laten staan."

"Misschien is er wel een tractordief actief"

Jan Levers, voorzitter Volkstuindersvereniging ZWH

Over wie eventueel wel de tractor heeft gestolen "tasten we nog in het duister", vervolgt de voorzitter. "Maar ik hoorde wel dat er in Bloemendaal ook een tractor is gesloten.  Misschien heeft onze diefstal er wel mee te maken en is er een tractordief actief."

Ook in Bloemendaal

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ook al een trekker gestolen, bij voet- en softbalvereniging BVC in Bloemendaal. Daar waren de sporen van inbraak duidelijker te zien en was de afgesloten garage opengebroken.

De politie kan nog niet zeggen of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben, omdat er nog geen aangifte van de tweede diefstal binnen is. Wel hebben zich in de Bloemendaalse zaak getuigen gemeld. Dat onderzoek loopt nog. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie