Ga naar Content

Handbaldier Monique Tijsterman moet Oranje vliegensvlug klaarstomen voor WK

In een korte voorbereidingsperiode moet Monique Tijsterman haar stempel op de handbalsters zien te drukken. De Amsterdamse is sinds een aantal weken de nieuwe bondscoach van het Nederlands team en staat aan de vooravond van het WK. "Laat maar komen."

Monique Tijsterman is de nieuwe bondscoach van de handbalsters - NH Sport / Stephan Brandhorst

De 52-jarige Tijsterman trainde in het verleden onder meer Aalsmeer en VOC en is al bijna een kwart eeuw werkzaam bij het Nederlands Handbalverbond. Ze is bij Oranje de opvolgster van Emmanuel Mayonnade die na deuitschakeling in de kwartfinales op de Olympische Spelen in Tokio vertrok. Tijsterman is als interim-bondscoach aangesteld, maar heeft al gezegd dat ze ook na het WK zou willen aanblijven.

"Ik hoop pas 21 december thuis te komen"

Bondscoach Monique tijsterman

Vanaf eind volgende week verdedigt Oranje haar wereldtitel in Spanje. De openingswedstrijd is 3 december tegen Puerto Rico. De WK-finale staat voor 19 december geprogrammeerd. Tijsterman: "Ik hoop pas 21 december thuis te komen."

Ter voorbereiding op het WK in Spanje.  speelt Nederland de komende dagen oefenwedstrijden tegen Noorwegen, Rusland en Korea. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]