Ga naar Content

Amsterdamse Tijsterman volgt Mayonnade op na teleurstellende Spelen

Handbalsters Tess Wester, Bo van Wetering, Debbie Bont en Merel Freriks krijgen te maken met een nieuwe bondscoach. De Amsterdamse Monique Tijsterman vervangt Emmanuel Mayonnade, de Fransman kon geen akkoord over een nieuw contract bereiken. De kwartfinale in Tokio op de Olympische Spelen tegen Frankrijk was zijn laatste wedstrijd. 

Monique Tijsterman als trainster van Dalfsen in 2019 - Foto: Orange Pictures Archief

De 52-jarige Tijsterman blijft bondscoach tot en met het WK in december van dit jaar. In het verleden speelde de oud-international voor HV Aalsmeer en was na haar carrière trainer bij deze club. 

Tijsterman werkte op interim-basis als technisch directeur bij het Nederlands Handbal Verbond. De wereldtitel wordt van 2 tot en met 19 december door Oranje verdedigd. Begin oktober speelt Oranje twee kwalificatieduels voor het EK tegen Wit-Rusland en Griekenland. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Mayonnade werd in februari 2019 aangesteld als bondscoach van de handbalvrouwen. Datzelfde jaar zorgde hij voor een daverende verrassing door wereldkampioen met Nederland te worden. Het Europees kampioenschap in 2020 eindigde teleurstellend met een zesde plaats.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]