Ga naar Content

Nycke Groot en nog vier Noord-Hollandse handbalsters in olympische selectie

De definitieve selectie van de Nederlandse handbalvrouwen is bekend. Daar is plaats voor vijf Noord-Hollandse speelsters, waaronder de Alkmaarse Nycke Groot. Zij stelde zich onlangs weer beschikbaar voor Oranje.

Nycke Groot is sinds juni weer international - Foto: Pro Shots/Bildbyran

Drie weken geleden liep Groot nog een schouderblessure op, maar de schade viel mee. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft daarom besloot de Noord-Hollandse mee te nemen naar Tokio.

Ook de Heerhugowaardse keepster Tess Wester, Debbie Bont uit Volendam, de Hoofddorpse Merel Freriks en Bo van Wetering uit Heerhugowaard mogen naar de Olympische Spelen.

Het Nederlands team begint op zondag 25 juli aan de Spelen met een wedstrijd tegen gastland Japan. Verder zijn Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro de tegenstanders in de poulefase.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]