Sport

NL
V

Einde handbalcarrière voor Alkmaarse Nycke Groot na verlies tegen Frankrijk

4 augustus 2021, 15.34 uur · Aangepast 4 augustus 2021, 16.07 uur · Door Stef Swagers

Professioneel handballen zit erop voor Nycke Groot. De in Alkmaar geboren international verloor vanmiddag met het Nederlands team van Frankrijk op de Olympische Spelen. De kwartfinale in Tokio ging dik verloren: 32-22.

Tegen Frankrijk speelde Nycke Groot de laatste wedstrijd van haar carriére - Pro Shots / Thomas Bakker

Vijf jaar geleden verloor Oranje ook van Frankrijk op de Spelen. Toen werd het 24-23 in de halve finale, maar nu waren de Fransen veel te sterk voor Nederland.

Dramatisch begin

Keepster Tess Wester uit Heerhugowaard werd in het begin van het duel steeds gepasseerd, terwijl de doelvrouw van Frankrijk veel ballen tegenhield. Oranje stond daardoor al snel op een ruime achterstand van negen punten (12-3). Af en toe kwam de Nederlandse ploeg wel dichterbij, maar de achterstand bleek te groot. Aan het einde van de wedstrijd was het verschil tien punten.

Quote

"We hebben zo erg onder de maat gespeeld"

Handbalster Nycke Groot

"Heel veel teleurstelling. We hebben zo erg onder de maat gespeeld. Dat doet gewoon heel erg pijn", reageert een emotionele Groot bij de NOS. Zij liet eerder weten na dit seizoen een punt achter haar carrière te zetten. De middenopbouwspeelster had daarvoor al een punt achter haar interlandloopbaan gezet, maar ze besloot dit jaar toch beschikbaar te zijn voor de Olympische Spelen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]