Ga naar Content

Blauw-Wit biedt uitgesproken favoriet Fortuna flinke tegenstand

Blauw-Wit heeft in de eerste wedstrijd in de Korfbal League lang in een stunt kunnen geloven op bezoek bij Fortuna. In Delft verloor de ploeg van het nieuwe trainersduo Mark van der Laan en Erik van Brenk met 31-25.

Stephanie van Geffen (l) in actie namens DeetosSnel tegen Blauw-Wit - Foto: Orange Pictures / Ilse Schaffers

Fortuna wordt door velen als uitgesproken favoriet voor de eerste plaats in de groep gezien. Blauw-Wit bood de club uit Delft voldoende tegenstand. In de eerste helft ging het scorend gelijk op en kwam Blauw-Wit op 10-10 dankzij een aantal treffers van Loraine Vissers.

Bij Fortuna was Mick Snel de grote man. Hij was in totaal goed voor negen doelpunten en nam de thuisploeg daarmee bij de hand. Beide ploegen gingen de rust in met een stand van 16-11 in het voordeel van Fortuna.

Weglopen

Blauw-Wit richtte zich opnieuw op en kwam dankzij twee treffers van Vissers, twee van Kenny Lauf terug tot 19-17. Vervolgens stelde Fortuna orde op zaken en liep het weg bij de Amsterdammers: 31-25.

Volgende week zaterdag speelt Blauw-Wit thuis tegen KCC.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]