Ga naar Content

Blauw-Wit speelster Sophie Hansen stopt op 28ste als prof: "Alles viel zwaarder dan gedacht"

Sophie Hansen-Willemsen kondigde haar vertrek aan bij Blauw-Wit Amsterdam en bevestigde vervolgens een punt achter haar profcarriere te zetten. De 28-jarige korfbalster kan het allemaal niet meer combineren. "Ik ben 28, maar ik heb geen leven van een 28-jarige."

Foto: NH Sport/Tijmen Koelemeijer

"Voor mij was het al iets langer bekend dus ik sta er helemaal achter, maar ik kan me voorstellen dat het voor menigeen misschien wel als een verrassing komt", zegt Hansen in gesprek met NH Sport. Een paar maanden geleden hakte ze de knoop door. Nadat ze haar achillespees afscheurde in de eerste wedstrijd, ging ze nadenken over haar toekomst.

"Ik heb een nieuwe baan en daarbij heb ik ook twee kindjes thuis die ook wat minder goed sliepen. En de blessure heeft erin gehakt. Dus het viel allemaal zwaarder dan gedacht", concludeert de afzwaaiende korfbalster.

Terug bij Blauw-Wit

In 2017 vertrok Hansen na acht jaar en twee kampioenschappen van Blauw-Wit naar ROHDA. Afgelopen zomer keerde ze weer terug in de hoofdstad. "Ik had mijn terugkeer in Amsterdam dus wel anders voorgesteld. Ik moet wel zeggen dat ik van de gezelligheid ben en dat miste ik wel. Het was een heel ander seizoen daardoor.

Wat Hansen de komende tijd gaat doen, weet ze nog niet precies. "Ik moet kijken of ik het korfballen nog leuk vind en of ik er nog veel voor over heb. Daar moet ik nog even goed over nadenken."

Amateurs

Een toekomst op een niveau lager, behoort ook nog tot de opties: "Ik vind coachen in het veld en andere spelers helpen heel leuk. Maar als coach zie ik mezelf niet. Het zou leuk zijn om ooit nog te korfballen, maar ik geniet er ook heel erg van om langs de kant te staan. Misschien gaat het toch wel kriebelen. Ik ben nog hartstikke jong", aldus Hansen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]