Tweede divisie: Kon. HFC sleept punt uit het vuur, AFC komt niet tot scoren

Hoewel liefst vier wedstrijden in de tweede divisie niet doorgaan dit weekend, kwamen alle Noord-Hollandse clubs wel in actie. AFC, Jong FC Volendam en Koninklijke HFC werkten hun duels achter gesloten deuren af, maar kwamen allemaal niet tot winnen in de tweede divisie.

AFC komt niet tot scoren - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

AFC - HHC Hardenberg 0-0

AFC trof met HHC Hardenberg een ploeg die al drie wedstrijden op rij niet gewonnen had. In de openingsfase gingen de bezoekers het meest nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar echte uitgespeelde kansen kwam HHC ook niet. Aan het einde van de eerste helft mocht AFC-middenvelder Thomas Verhaar aanleggen vanaf elf meter, maar hij miste.

Na de rust klopte HHC Hardenberg steeds harder op de deur en kreeg het kansen via Hardijk en Fatima. De defensie van de ploeg van trainer Uli Landvreugd, die na dit seizoen vertrekt bij AFC, hield stand en daardoor bleef op Sportpark Goed Genoeg de brilstand op het scorebord staan: 0-0.

AFC kwam vorige week niet in actie vanwege coronabesmettingen bij tegenstander GVVV. Daardoor hebben de Amsterdammers nog een wedstrijd minder gespeeld en daarmee twee minder dan de concurrentie. Aanstaande dinsdag speelt AFC om 20.00 uur tegen Rijnsburgse Boys.

Excelsior Maassluis - Jong FC Volendam 3-2

3' 1-0 Dave van Delft
10' 2-0
Daan Blij
31' 3-0
Vincent van den Berg
56' 3-1 Younes Taha El Idrissi
61' 3-2 Koen Blommestijn

Jong FC Volendam begon uitermate slecht aan de wedstrijd in Maassluis. Binnen tien minuten keek de ploeg van trainer Johan Plat al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Dave van Delft en Daan Blij. Na een half uur spelen zette Vincent van den Berg de thuisploeg op rozen door de 3-0 snoeihard binnen te koppen. Tayrell Wouter raakte namens Volendam nog wel de paal voor rust.

Tekst loopt door onder de foto.

FC Volendam-speler Jay Kruiver vecht een duel uit - Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

De bezoekers, die momenteel de veertiende plaats in de tweede divisie bekleedt, stelde snel orde op zaken. Via Younes Taha El Idrissi en Koen Blommestijn werd de achterstand snel verkleind. Maar verder dan dat kwamen de Palingboeren niet, waardoor de 3-2 nederlaag een feit was.

Volgende week speelt Jong FC Volendam thuis tegen TEC.

Koninklijke HFC - Kozakken Boys 1-1

65' 0-1 Frenk Keukens
90+3' 1-1 Mehmet Yuksel

Het elftal van trainer Gertjan Tamerus draait de laatste weken op volle toeren. In de wedstrijd tegen Kozakken Boys had de thuisploeg het erg lastig. De wedstrijd aan de Spanjaardslaan kwam lastig los en was dan ook geen lust voor het oog.

In de fase na rust trok HFC de touwtjes wat steviger aan, wat resulteerde in kansen. Echter had de ploeg uit Werkendam de grootste mogelijkheden. Mark Veenhoven zag zijn inzet op de paal belanden, maar twee minuten later was het wel raak voor Kozakken Boys. Frenk Keukens werkte de bal bij de tweede paal over de doelman.

Mehmet Yuksel maakt in extremis gelijk voor HFC - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Na een spannende slotfase, waar HFC alles op alles moest zetten, kreeg de thuisploeg loon na werken. Mehmet Yuksel werkte de bal in de 93ste minuut binnen, waardoor HFC een punt overhield aan het duel. Daarmee blijft Koninklijke HFC voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen. Volgende week zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Spakenburg.