Sport

NL
V

AFC bezorgt koploper TEC eerste nederlaag in tweede divisie

19 september 2021, 16.59 uur · Door Stephan Brandhorst

AFC heeft in de tweede divisie een knappe overwinning geboekt. De Amsterdammers wonnen op eigen veld met 2-1 van TEC en bezorgden de bezoekers daarmee de eerste nederlaag van het seizoen.

Raily Ignacio scoort de 2-1 voor AFC - Pro Shots / Erich Snijder

AFC begon sterk aan de wedstrijd en kwam na elf minuten op voorsprong via Splinter de Mooij. Met een knappe redding voorkwam TEC-doelman Mathijs Swaneveld dat AFC de score verdubbelde. Halverwege de eerste helft kreeg TEC een strafschop omdat Dilivio Hoffman naar de grond werd gewerkt. Gino Bosz, zoon van oud Ajax-trainer Peter Bosz, verzilverde de strafschop.

De wedstrijd ging grote delen gelijk op, maar de thuisploeg greep opnieuw de leiding. Raily Ignacio scoorde de 2-1 op aangeven van Thomas Verhaar. In de slotfase drong TEC behoorlijk aan voor de gelijkmaker, maar op Goed Genoeg behielden de Amsterdammers de voorsprong.

De ploeg van trainer Uli Landvreugd herpakt zich langzaam maar zeker van de teleurstellende seizoensstart. De Amsterdammers staan momenteel op de achtste plaats in de tweede divisie met acht punten uit vijf wedstrijden.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]