Tweede divisie: AFC en Kon. HFC winnen, Jong Volendam verliest

AFC en Koninklijke HFC hebben vanmiddag goede zaken gedaan in de tweede divisie. Kozakken Boys en Quick Boys werden verslagen door de Noord-Hollandse ploegen. Jong FC Volendam ging in de zevende speelronde onderuit op bezoek bij HHC Hardenberg.

AFC'er Raily Ignacio was de grote man in de eerste helft met twee goals - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

AFC - Kozakken Boys 4-1

24' 1-0 Raily Ignacio
26' 2-0 Raily Ignacio
58' 2-1 Kaj Ramsteijn
62' 3-1 Splinter de Mooij
64' 4-1 Cody Claver

Voor AFC werd het een relatief eenvoudige middag tegen Kozakken Boys. Spits Ignacio zette de Amsterdammers op het goede spoor door binnen drie minuten twee keer te scoren.

De bezoekers uit Werkendam kwamen na rust terug in de wedstrijd door Ramsteijn, maar AFC stelde orde op zaken. Via De Mooij en Claver werd het snel 4-1 en was het duel beslist.

Na zeven wedstrijden in de tweede divisie heeft de ploeg van trainer Uli Landvreugd veertien punten. Daarmee staat AFC op de derde plaats.

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

Wessel Boer is blij met zijn gelijkmaker tegen Quick Boys - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Koninklijke HFC - Quick Boys 2-1

18' 0-1 Nick Runderkamp
25' 1-1 Wessel Boer
37' 2-1 Roy Castien

Ook Koninklijke HFC boekte een overwinning. Thuis tegen Quick Boys uit Katwijk kwamen de Haarlemmers wel snel op achterstand. Volendammer Runderkamp scoorde met een geplaatst schot.

Halverwege stond Kon. HFC echter op voorsprong. Boer kopte een hoekschop binnen en Roy Castien benutte een strafschop. Aanvaller Sietse Brandsma kreeg na rust de ideale mogelijkheid om de 3-1 te maken, maar voor open doel raakte hij de paal.

Ondanks de acht minuten blessuretijd hield HFC stand op het kletsnatte veld. Door de drie punten stijgt de ploeg van Gertjan Tamerus naar de zevende plaats op de ranglijst.

HHC Hardenberg - Jong FC Volendam 3-1

8' 1-0 Jesper Drost
43' 2-0 Jesper Drost
58' 3-0 Glenn Kobussen
77' 3-1 Koen Blommestijn

Voor Jong FC Volendam werd het geen succesvolle middag. Ex-prof Drost zette thuisploeg HHC Hardenberg in de eerste helft op een comfortabele 2-0 voorsprong. Kobussen gooide de wedstrijd na rust op slot, waarna Blommestijn de eer nog redde voor Jong  Volendam.

De mannen van Johan Plat staan twaalfde in de tweede divisie met acht punten.