Winst, gelijkspel en verlies voor Noord-Hollandse clubs in tweede divisie

Een wisselvallige dag voor de drie Noord-Hollandse clubs in de tweede divisie. AFC won thuis ruim van Spakenburg, Koninklijke HFC speelde teleurstellend gelijk tegen de onderste en Jong FC Volendam verloor van De Treffers.

Thomas Verhaar scoorde vanavond twee keer voor AFC - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

AFC - Spakenburg 5-1

15' 1-0 Splinter de Mooij
41' 2-0 Thomas Verhaar
45' 3-0 Splinter de Mooij
58' 4-0 Thomas Verhaar
66' 4-1 Floris van der Linden
90' 5-1 Gevero Markiet

In Amsterdam maakte AFC al snel korte metten met de bezoekers uit Spakenburg. Halverwege was het al 3-0 voor de ploeg van Uli Landvreugd. Vooral de 2-0 van Verhaar was een plaatje. Na een combinatie aan de linkerkant schoot hij de bal in de kruising.

Na een uur hadden zowel De Mooij als Verhaar er twee in liggen, waardoor de wedstrijd beslist was. Spakenburg deed vervolgens wat terug via Van der Linden, maar het slotakkoord was voor Markiet. De invaller scoorde en direct daarna floot de scheidsrechter af.

AFC blijft staan op de tweede plaats. Het gat met koploper Katwijk, dat een wedstrijd meer speelde, is liefst tien punten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Teleurstelling bij spelers van Kon. HFC na een gemiste kans - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Koninklijke HFC - GVVV 0-0

Bij Koninklijke HFC zullen ze jaloers kijken naar het scoreverloop op Sportpark Goed Genoeg. Aan de Spanjaardslaan in Haarlem gebeurde er weinig bij het duel met hekkensluiter GVVV. Jim Hulleman wist wel te scoren in de tweede helft, maar vanwege een overtreding werd zijn treffer afgekeurd. Deron Payne kreeg daarna de beste kans op de 1-0, maar zijn inzet ging net naast.

HFC staat na het gelijkspel op de zesde plaats in de tweede divisie. Het verschil met AFC is twee punten. Voor GVVV is het pas het tweede punt van het seizoen.

De Treffers - Jong FC Volendam 3-2

5' 1-0 Coen Maertzdorf
7' 2-0 Jordy Thomassen
30' 2-1 Tayrell Wouter
45' 3-1 Teije ten Den
60' 3-2 Ricardo Ippel (eigen goal)

Voor Jong Volendam ging het snel mis in Groesbeek. Maertzdorf scoorde na een onderschepping en twee minuten gaf hij een assist op Thomassen: 2-0.

Na de tegentreffer van Wouter waren de Volendammers de betere ploeg. Vlak voor rust werd het momentum echter een halt toegeroepen door voormalig Volendam-spits Ten Den. Keeper Kayne van Oevelen kon de bal net niet voor de lijn stoppen.

Het werd weer echt spannend toen Ippel de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. Helaas kwam de ploeg van Johan Plat niet tot de gelijkmakerin het laatste half uur. Jong FC Volendam blijft dertiende op de ranglijst met twaalf punten.