Ga naar Content

Trainers van voetbalclubs Telstar en FC Volendam tegen mogelijk 2G-beleid

Doorvoering van het 2G-beleid kan op weinig tot geen steun rekenen bij de hoofdtrainers van FC Volendam en Telstar. Zowel Volendam-trainer Wim Jonk als Telstar-trainer Andries Jonker voelt niets voor de mogelijke coronamaatregel in het voetbal.

Weinig draagvlak voor 2G bij Telstar en FC Volendam - NH Nieuws

"Iedereen moet een vrije keuze hebben, want het gaat over je eigen gezondheid. Dat staat boven alles", zegt Jonk. "Mijn vrijheidsgevoel zegt dat het op zekere hoogte wel zou kunnen, maar voor wie het niet wil of kan, moet je een oplossing vinden", voegt Jonker toe. 

2G houdt in dat je of gevaccineerd bent tegen corona of dat je ervan genezen bent. De regering is deze week in discussie over het wel of niet invoeren van deze maatregelen.

Ook Telstar-aanvoerder Glynor Plet is geen voorstander van deze eventuele maatregelen. "Ik vind dat je een vrije keuze moeten hebben. Zowel als speler als burger. Mensen moeten dat voor zichzelf bepalen", zegt hij.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]