Ga naar Content

Koploper Volendam gaat op bezoek bij goed draaiend Jong Ajax: "Zelfde filosofie"

Volendam hervat vrijdagavond de competitie tegen Jong Ajax. Dat doet de ploeg van trainer Wim Jonk als nummer één van de eerste divisie. "Stimuleert ons om daar te blijven." 

Wim Jonk over de koppositie van FC Volendam - NH Nieuws

Bij Volendam zijn veel spelers actief met een Ajax-verleden. Zo kwamen Robert Mühren, Damon Mirani, Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri uit voor de Amsterdammers. Dat geldt ook voor Wim Jonk. De trainer speelde jarenlang in de hoofdstad en na zijn loopbaan was hij ook actief bij Ajax in diverse functies. Met Jong Ajax treft FC Volendam een ploeg dat het de laatste weken uitstekend doet, drie winstpartijen op rij. "We hebben dezelfde filosofie."

Tekst loopt door onder de video.

Wim Jonk over de wedstrijd tegen Jong Ajax - NH Nieuws

Fitheid

Het is de vraag of Jonk een beroep kan doen op Filip Stankovic. De Servische goalie was voor de interlandperiode geblesseerd en trainde ook donderdag nog apart van de groep. "Daar ga ik het straks over hebben met de keeperstrainer." Verder zijn lang geblesseerden Kevin Visser en Derry John Murkin er ook niet bij.

Jong Ajax - FC Volendam begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]