Ga naar Content

Rotterdamse politiemedewerker verdacht van doorspelen informatie aan ontvoerders Cruquius

Een medewerker (33) van de politie-eenheid Rotterdam is ook verdachte in het onderzoek naar de ontvoering in Cruquius, waarbij vanmiddag bekend werd dat de ontvoerders voorverkenning deden naar de Hoofddorper. Volgens justitie was de ontvoering een wraakactie voor een onderschepte cokelading uit Ecuador. De politiemedewerker zou gegevens, zoals kentekenplaten, hebben doorgespeeld aan betrokkenen. 

Een eerdere actie van de politie in Gouda in het onderzoek naar de ontvoering - Foto: Josh Walet

Dat bleek vandaag in de rechtbank tijdens een zitting van twee van de zes mannen die in ieder geval verdacht worden van de ontvoering. Ze zouden een Hoofddorper (56) op 5 augustus hebben klemgereden, uit zijn auto hebben getrokken en in een ander voertuig hebben gestopt.

Een advocaat van één van hen vertelde zojuist dat hij in eerste instantie ook die 33-jarige politiemedewerker bijstond, maar toen bleek dat de zaken met elkaar te maken hadden, is die zaak overgedragen.

Politiemedewerker aangehouden

Het Openbaar Ministerie (OM) laat aan NH Nieuws weten dat er in september een medewerker van de politie is aangehouden en zijn woning is doorzocht. Hij wordt ervan verdacht politiesystemen ongeautoriseerd te hebben geraadpleegd en mogelijk informatie te hebben doorgespeeld aan derden. Daarmee heeft hij zijn ambtsgeheim geschonden.

Zes verdachten vast, twee nog voortvluchtig

De verdachten die vandaag voor moesten komen zijn Michael K. (33) uit Dordrecht, Bilaal E. (31) uit Zwijndrecht, Laurence G. (22) uit Almere, Rickelën S. (22) uit Rotterdam, Ferhat Y. (31) en Hamidah B. H. (30) uit Rotterdam. Er zijn nog twee verdachten, maar één (uit Brussel) mag het onderzoek in vrijheid afwachten en één persoon is nog voortvluchtig. 

Het onderzoek naar de politiemedewerker loopt nog steeds, net als het onderzoek naar de ontvoering.

Vandaag bleek dat het onderzoek volgens justitie 'enorm, omvangrijk en tijdrovend' is en het nog lang zal duren voordat de zaak inhoudelijk behandeld gaat worden. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]