Ga naar Content

Panoramaterras Schiphol weer dicht, ook afscheid nemen moet weer buiten

Het Panoramaterras op Schiphol is vanaf vandaag weer gesloten. Vanwege heringevoerde coronamaatregelen scherpt de luchthaven de regels op en rond de terminals weer aan. Reizigers uitzwaaien of ophalen in de vertrek- en aankomsthallen is voorlopig ook niet meer mogelijk.

Het Panoramaterras op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Het Panoramaterras was pas een kleine twee maanden geleden weer open gegaan na bouwwerkzaamheden en vanwege de coronamaatregelen. Vanaf vandaag blijft het terras voor onbepaalde tijd dicht.

Op het Panoramaterras van Schiphol hebben bezoekers normaal gesproken uitzicht op de C-, D- en E-pier en op meerdere start- en landingsbanen. Sinds 2011 staat er een Fokker 100 van KLM Cityhopper, waar dagjesmensen een kijkje kunnen nemen in de cabine en cockpit.

Niet meer uitzwaaien

Sinds de aanscherping van de landelijke coronaregels geldt op Schiphol ook weer de anderhalvemeterregel, de mondkapjesplicht en worden familie en vrienden geweerd om binnen te komen uitzwaaien of iemand op te halen. Bij drukte mag Schiphol afwijken van de anderhalvemeterregel en reizigers verzoeken dichter bij elkaar te staan.

Winkels en horeca in het publieke deel van Schiphol gaan -net als in de rest van het land- om 20.00 uur dicht. Achter de paspoort- en beveiligingscontrole mogen cafés en restaurants langer openblijven. Niet-essentiële winkels sluiten daar om 18.00 uur.

NH Airtime: Winterperiode op Schiphol begonnen - NH Nieuws / Doron Sajet

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]