Ga naar Content

CDA en VVD botsen om parkeerplekken: 'Je maakt er een spookstad van'

Dat parkeren in de binnenstad van Purmerend soms een ramp is weten ze ook op het gemeentehuis. Er wordt daar nu zelfs een grote ondergrondse parkeergarage gebouwd. Het was dan ook het eerste onderwerp tijdens het verkiezingsdebat in de Taborkerk gisteravond.  

Over vier jaar kan iedereen die de binnenstad bezoekt zijn auto kwijt, belooft Eveline Tijmstra van het CDA. De lijsttrekker en verantwoordelijk wethouder voor onder andere Stadsontwikkeling binnenstad/centrum en verkeer en vervoer, heeft de afgelopen jaren hard ingezet op het bijbouwen van parkeergarages. "De parkeergarages staan niet vol", zegt Tijmstra. "Laten we nu met elkaar dat verhaal uitdragen om er voor te zorgen dat de bezoeker naar Purmerend komt."

De garages staan er niet van de een op de andere dag en daarom zegt VVD-lijsttrekker Manja van der Weit dat er veel sneller parkeerplekken gerealiseerd moeten worden. "Op het moment dat je zo een stad ziet leeglopen kun je niet zeggen: 'wacht nog maar even.'" Ondernemers uit de binnenstad hebben al laten weten weg te trekken uit het centrum als de parkeerproblemen aanhouden. "Als dat allemaal leegstaat, maak je er eigenlijk een soort spookstad van."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]