Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

nl

Deze 15 partijen doen mee aan de verkiezingen in Purmerend en Beemster

15 oktober 2021, 10.13 uur · Aangepast 18 oktober 2021, 10.48 uur · Door Gerie Smit & Marieke Pijlman

Vijftien partijen doen dit jaar mee met de herindelingsverkiezingen in Purmerend en Beemster. Daar zitten zes nieuwkomers bij: Forum voor Democratie, PB21, Piratenpartij, Groep HOP, Gemeentebelangen Purmerend en Lijst Van Damme (LVD). Inwoners van Purmerend en Beemster kunnen vanaf maandag 22 november hun stem uitbrengen omdat ze vanaf 1 januari 2022 verder gaan als één gemeente: de gemeente Purmerend. 

Gemeente Purmerend

Het Centraal Stembureau heeft vanmorgen tijdens een openbare zitting in het stadhuis van Purmerend alle kandidatenlijsten vastgesteld. Omdat bij een herindeling ook een nieuwe gemeenteraad wordt gekozen, worden de verkiezingen eerder gehouden. De politieke partijen die aan de verkiezingen meedoen zijn (op volgorde van lijstnummer):

Lijst 1. STADSPARTIJ-Beemster Polder Partij
Lijst 2. D66
Lijst 3. CDA
Lijst 4. GroenLinks
Lijst 5. VVD
Lijst 6. Leefbaar Purmerend 2001
Lijst 7. Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster
Lijst 8. Partij van de Arbeid (PvdA)
Lijst 9. PVV (Partij voor de Vrijheid)
Lijst 10. Forum voor Democratie
Lijst 11. PB21
Lijst 12. Piratenpartij
Lijst 13. Groep HOP
Lijst 14. Gemeentebelangen Purmerend
Lijst 15. Lijst Van Damme (LVD)

Op woensdag 24 november kunnen de inwoners naar de stembus. Een aantal stembureaus is al open op maandag 22 en dinsdag 23 november. Kiezers kunnen hun stem uitbrengen bij een stembureau naar keuze in Beemster of Purmerend. Daarom staat op de stempas geen stembureau meer. Inwoners van Beemster en Purmerend ontvangen de stempas uiterlijk 10 november en kandidatenlijst voor 22 november 2021.

De reguliere gemeenteraadsverkiezingen voor het grootste deel van Nederland staat pas volgend jaar maart op de planning. Door de fusie tussen Beemster en Purmerend gaan de inwoners volgende maand al naar de stembus.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]