Ga naar Content

Net als in Haarlem geen vuurwerk in Bloemendaal deze jaarwisseling

Bloemendaal kiest na Haarlem ook voor een vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling. Zoals verwacht na eerdere politieke discussie heeft de gemeenteraad met 10 tegen 8 stemmen gekozen voor het verbod. 

Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

De initiatiefnemers voor het voorstel om toch op het laatst nog een vuurwerkverbod in Bloemendaal uit te vaardigen zijn blij. "Hier pleit ik al jaren voor", aldus Marielys Roos van Hart voor Bloemendaal. "En nu door de 'coronaopleving' hebben we een extra argument", stelt Richard Kruijswijck van GroenLinks. 

Liberaal Bloemendaal hoopt dat door zich aan te sluiten bij het vuurwerkverbod in buurgemeente Haarlem het als een olievlek verspreidt. "En dan neem ik voor lief dat handhaving het eerste jaar nog niet vlekkeloos verloopt."

Zelfstandig Bloemendaal vindt het vuurwerkverbod een typisch voorbeeld van vertrutting en een maatregel voor de bühne. En ook D66 en VVD blijven bij het standpunt dat het beter is om landelijke regelgeving af te wachten. "Maar ik wens wel verder iedereen een fijne oudejaarsavond", wenste raadslid Rolf Harder. Hij blijft het vreemd vinden dat hij, wonende aan de grens van Bloemendaal, vijf meter verderop vrolijk zijn gang kan gaan. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]