Ga naar Content

Ontketende Tallon Griekspoor rijgt opnieuw challengertoernooi aan zegekar

Er staat de laatste tijd geen maat op Tallon Griekspoor. De tennisser uit Nieuw-Vennep won in Tenerife zijn zevende challengertoernooi van het jaar en is inmiddels 21 wedstrijden op rij ongeslagen.

Tallon Griekspoor - Foto: Orange Pictues / Jan-Willem de Lange

Op Tenerife versloeg de als eerste geplaatste Griekspoor de Spanjaard Feliciano López in de finale (6-4, 6-4). Eerder op de challanger werden Yan Bondarevskji, Altug Celikbilek en Fernando Verdasco verslagen op weg naar de challengertitel.

De prestatie van Griekspoor is historisch te noemen. Nog nooit eerder won een tennisser zeven challengertoernooien in een jaar.

Tekst loopt verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Griekspoor is momenteel de nummer 88 van de wereld. De verwachting is dat hij dankzij de toernooizege nog een aantal plaatsen zal stijgen. Op dit moment zou hij de nieuwe nummer 72 van de ATP-ranking zijn. Dat is zijn hoogste notering ooit. Daarnee is hij nog niet de beste Nederlander. Botic van de Zandschulp, zijn teamgenoot bij TC Zandvoort, staat op de 61ste plaats.

Griekspoor won dit jaar ook de challengers van Praag, Bratislava en Amersfoort. Volgens de ATP is de Nederlander de eerste tennisser die zeven toernooien in een jaar wint op het tweede niveau, onder de ATP Tour. Griekspoor sluit zijn seizoen komende week af in Bratislava.

Onlangs maakte NH Sport onderstaande reportage met Griekspoor.

Tallon Griekspoor is tussen de bedrijven door even in Nederland - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]