Ga naar Content

Ongekende prestatie voor tennisser Tallon Griekspoor: hij wint drie toernooien op rij

Met een 6-3, 6-2 overwinning heeft Nieuw-Venneper Tallon Griekspoor het challengertoernooi in Napels gewonnen. Het betekent zijn derde toernooizege op rij, nadat hij eerder deze maand in Murcia en nog een keer Napels de beste was.

Tallon Griekspoor - Foto: Hans van der Valk/Orange Pictures

Vanavond versloeg Griekspoor de Amerikaan Alexander Ritschard in de finale. In de eerste set brak de tennisser twee keer de service van Ritschard. Zelf won hij al zijn servicegames.

Ook in het tweede bedrijf serveerde hij ijzersterk. Griekspoor brak zijn tegenstander in de tweede en laatste game, waardoor hij na 76 minuten zijn handen in de lucht mocht steken. Goed voor zijn zestiende overwinning op rij en zijn zesde titel van het jaar.

Bij de beste honderd

Op de wereldranglijst stijgt Griekspoor naar de 89e plaats. Het is voor het eerst dat de Noord-Hollander zich meldt in de top-100.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]