Ga naar Content

Sterke ongeslagen reeks brengt tennisser Tallon Griekspoor in top-100

Tallon Griekspoor verkeert momenteel in uitstekende vorm. De 25-jarige tennisser heeft veertien wedstrijden op rij gewonnen en verovert daardoor een plek in de top-100 van de wereldranglijst. Voor Griekspoor is het zijn hoogste notering ooit.

Tallon Griekspoor - Foto: Orange Pictues / Jan-Willem de Lange

De Nieuw-Venneper zal vanaf maandag voor het eerst in zijn carrière bij de beste honderd tennissers van de wereld behoren. Hij komt op de nieuwe ranking binnen als de mondiale nummer 99 en bij winst van het challengetoernooi in Napels klimt hij zelfs naar plek 89.

Afgelopen week legde Griekspoor beslag op het challengertoernooi in Murcia en klimt dankzij die prestatie een aantal plaatsen. Op dit moment is hij de tweede beste Nederlander. Botic van de Zandschulp, ook spelend voor TC Zandvoort, staat 62ste op de lijst.

Reeks

Griekspoor schreef dit jaar al vijf Challengers achter zijn naam. In Amersfoort, Bratislava, Praag, Napels en Murcia was hij de beste. Inmiddels is Griekspoor al veertien wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag leed hij in de tweede ronde van de US Open. Toen verloor hij van de mondiale nummer één Nojak Djokovic. 

NH Sport maakte onlangs onderstaande reportage met Tallon Griekspoor.

Tallon Griekspoor is tussen de bedrijven door even in Nederland - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]