Ga naar Content

AZ-opstelling staat zo goed als vast, want Jansen wisselt alleen noodgedwongen

Bij AZ is het weleens spannender geweest als het over de opstelling van de komende wedstrijd gaat. Trainer Pascal Jansen speelt namelijk al zeven wedstrijden in dezelfde opstelling. "Die kans is zeker aanwezig", laat de coach los over de formatie voorafgaand aan het Conference League-duel met Cluj.

Trainer Pascal Jansen over de opstelling van AZ - NH Sport / Stephan Brandhorst

De laatste keer dat de trainer van AZ een ander poppetje op het formulier zette, was in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-0 winst). Sindsdien speelt het elftal in exact dezelfde opstelling haar wedstrijden. 'Never change a winning team' lijkt dus van toepassing op de visie van Jansen. "We kijken naar het best presterende elftal."

Poot terugtrekken

De wedstrijd in Roemenië trok AZ met veel moeite over de streep. Op het lastig bespeelbare veld voerde de tegenstander een flinke fysieke strijd met AZ. Dat is iets waar de Alkmaarders waakzaam voor moeten zijn. "Wij moeten daar wel in mee. Niet te gek. Gewoon zoals we altijd doen", zegt aanvoerder Owen Wijndal.

Tekst loopt verder onder de video.

Owen Wijndal vindt dat AZ ook de duels hard moet aangaan - NH Sport / Stephan Brandhorst

Met Cluj treft AZ weliswaar de koploper van de Roemeense competitie, maar tegelijkertijd is het hekkensluiter in de Conference League-groep. Het elftal van Dan Petrescu behaalde slechts één punt in drie duels. "Ik denk dat Cluj echt maximaal zal gaan voor de laatste strohalm. Het is een taaie tegenstander."

Tekst loopt verder onder de video.

"Ik denk dat Cluj maximaal zal gaan voor die laatste strohalm" - NH Nieuws

De aftrap van AZ - Cluj is om 18.45 uur in Alkmaar. De wedstrijd is te volgen via de sociale kanalen van NH Sport. Na afloop volgen reacties van het duel op nhsport.nl.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]