Ga naar Content

Linkerrijtje eindelijk een feit voor AZ: "Onderweg naar waar we willen"

AZ moest alle zeilen bijzetten om puntenverlies tegen hekkensluiter PEC Zwolle te voorkomen. Een benauwde 3-2 zege bezorgde het elftal van trainer Pascal Jansen de drie punten en daarmee een plek in het linkerrijtje. "Uiteindelijk is het een dubbel gevoel", zegt AZ-middenvelder Dani de Wit.

Dani de Wit: "Heel lastig voetballen na die tegengoals" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De Wit nam de aansluitingstreffer in de vijftiende minuut voor zijn rekening. Hij kopte AZ naar de 2-1 en legde daarmee de basis voor de comeback. "Dat is heel belangrijk voor de wedstrijd", aldus De Wit.

"We moeten minder van dit soort wedstrijden spelen"

az-trainer pascal jansen

Met de overwinning heeft AZ voor het eerst dit seizoen een plekje in het langbeloofde linkerrijtje veroverd.  "We zijn onderweg naar de plek waar we willen staan", zegt Jansen na afloop.

AZ staat momenteel op de zevende plaats in de eredivisie met vijftien punten uit tien wedstrijden. De Alkmaarders hebben ook nog een duel tegoed.

AZ-trainer Pascal Jansen: "Hard op weg naar waar we horen" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]