Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Alkmaarder (27) gearresteerd voor fatale overval op Berkhouter Sjaak (72)

3 november 2021, 15.22 uur · Aangepast 3 november 2021, 16.27 uur · Door Maaike Polder

Een Alkmaarder van 27 jaar is vannacht gearresteerd in zijn woonplaats voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Berkhouter Sjaak (72) op 14 juni. Hij werd doodgeschoten toen een bende zijn huis wilde overvallen. 

Foto: NH Nieuws

De aanhouding was rond middernacht. De betrokkenheid wordt op dit moment verder onderzocht door de politie. Mogelijk was de man uit Alkmaar die avond in de woning, of heeft hij belangrijke informatie.

Gisteravond werd in een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht beelden getoond van de vluchtauto en een verdachte man die rondliep in Berkhout en in de buurt van station Hoorn. Na de uitzending zijn 23 tips binnengekomen. Het is niet duidelijk of die hebben geleid tot deze arrestatie.

De verdachte zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij met niemand anders mag praten dan zijn advocaat.

Bende

De gisteren genoemde bende van jongemannen wordt door de politie gelinkt aan meerdere overvallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. Onder meer de jacht naar cash en de gewelddadige manier van werken tonen overeenkomsten met bijvoorbeeld de overval in Heerhugowaard en Noord-Scharwoude.

Bekijk hier de uitzending met daarin de beelden. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]