Ga naar Content

Volendam-trainer Jonk baalt niet van wedstrijd in Wijdewormer: "Al speel je op een veld bij Marken"

Veel Volendam-fans hadden gehoopt dat de wedstrijd tussen Jong AZ en Volendam in het stadion van AZ zou worden gespeeld. Toch wordt de wedstrijd van vrijdag op het AZ- trainingscomplex in Wijdewormer gespeeld en zijn slechts 96 uitfans welkom. "Al speel je op een veld op Marken. Dat moet niets uitmaken", aldus FC Volendam-trainer Wim-Jonk.

Wim Jonk: " Als speel je bij Marken op een veld. Dat moet niets uitmaken" - NH Nieuws

Koppositie, maar geen polonaise

Na de 1-0 winst van afgelopen maandag op NAC staat FC Volendam voor het eerst sinds oktober 2015 weer bovenaan in de eerste divisie. Toch is er van euforie weinig sprake. "Nu bovenaan staan is leuk, maar je moet er blijven. Dat is het moeilijkste", aldus Jonk.

Volendam-trainer Wim Jonk: "Nu bovenaan staan is leuk, maar je moet er blijven" - NH Nieuws

"Het is pas vroeg in het seizoen. Nu moeten wij ervoor zorgen dat wij er blijven staan"

fc volendam-verdediger dean james

Ook linksback Dean James doet het nog weinig dat Volendam aan de leiding gaat. "Het is pas vroeg in het seizoen. Nu moeten wij ervoor zorgen dat wij er blijven staan", aldus James.  

Dean James: "Er moet bij Jong AZ gewonnen worden" - NH Nieuws

FC Volendam gaat vrijdag dus op bezoek bij Jong AZ. De  verwachting is dat de Volendammers met dezelfde elf spelers gaan starten als in de wedstrijd van afgelopen maandag tegen NAC.

Jong AZ - FC Volendam begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te horen bij NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]