Ga naar Content

Balen voor FC Volendam-fans: slechts 96 supporters welkom tegen Jong AZ

Veel fans van FC Volendam zullen de uitwedstrijd tegen Jong AZ op de radio moeten volgen. Vrijdagavond is er slechts plek voor 96 supporters van de bezoekende ploeg, omdat er simpelweg te weinig ruimte is in Wijdewormer.

Tegen De Graafschap zat het uitvak bijna helemaal vol - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Bij de vissersderby tegen Telstar werd FC Volendam nog gesteund door 350 fans. Het uitvak was zelfs al weken van tevoren uitverkocht. Ook tegen Jong AZ hoopte Volendam op die aantallen, maar meerdere pogingen - bijvoorbeeld om de wedstrijd te verplaatsen naar het stadion in Alkmaar - leverden niks op.

Reactie FC Volendam

De meest trouwe fans kregen daardoor voorrang om een van de 96 kaartjes te bemachtigen. "De club begrijpt dat er geen allesomvattende oplossing is voor dit issue, maar denkt op deze wijze de vaste bezoekers van uitwedstrijden te belonen voor hun trouwe support", aldus FC Volendam.

"Dat we teleurgesteld zijn, mag duidelijk wezen en ik denk dat ik namens een groot deel van de supporters spreek"

Martijn Douma van Volendam Inside

Ook supporter Martijn Douma van Volendam Inside snapt het niet. "Dat we teleurgesteld zijn, mag duidelijk wezen en ik denk dat ik namens een groot deel van de supporters spreek. Helaas wilde AZ niet meewerken", vertelt hij aan NHD.

AZ zegt dat Jong AZ in Wijdewormer nou eenmaal te maken heeft met een maximale capaciteit.

NH Sport doet vrijdagavond live verslag van Jong AZ - FC Volendam op NH Radio. De uitzending begint om 19.00 uur. De aftrap is een uurtje later.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]