Ga naar Content

Ook twee meisjes van 10 en 11 naar ziekenhuis na frontale botsing op N9

Bij de frontale botsing gistermiddag tussen een auto en een vrachtwagen op de N9 ter hoogte van Burgerbrug, zijn in totaal vier mensen gewond geraakt. De 39-jarige bestuurder van de auto raakte bekneld en ook de andere drie inzittenden, onder wie twee meisjes van 10 en 11 jaar, moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Weer frontale botsing op N9: slachtoffer bekneld - Foto: Inter Visual Studio

De bestuurder van de auto kwam vanuit Alkmaar en reed richting Den Helder. Vermoedelijk wilde hij een auto op zijn weghelft inhalen, maar hij kon een aanrijding met de tegemoetkomende vrachtwagen niet voorkomen. De vrachtwagen met de 57-jarige chauffeur uit IJsselstein, kwam terecht in de berm.

De bestuurder van de auto moest door de brandweer worden bevrijd. In de auto zaten nog drie anderen, waaronder twee meisjes van 10 en 11 jaar. Alle vier de passagiers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur kwam er zonder grote verwondingen vanaf. 

Vaker ongelukken

Op de N9 gebeuren geregeld ernstige ongelukken, waarbij vaak (zwaar)gewonden vallen. Zo sloeg vorige maand een busje met zes inzittenden over de kop ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug.

Op 1 februari vond er ter hoogte van bergen een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto plaats die één van de betrokkenen het leven kostte. Een ander raakte zwaargewond. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook