Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ poetst slechte seizoenstart stukje bij beetje weg: "We winnen nu"

3 oktober 2021, 19.49 uur · Aangepast 3 oktober 2021, 21.58 uur · Door Stephan Brandhorst

AZ heeft zich de afgelopen week behoorlijk hersteld van de slechte seizoenstart. De Alkmaarders wonnen vorige week overtuigend bij Go Ahead Eagles (5-0), legden Jablonec (1-0) met moeite over de knie en zegevierden bij SC Cambuur (1-3). Trainer Pascal Jansen vond het 'prettig om naar te kijken'.

Pascal Jansen zag een prettige wedstrijd van AZ - NH Sport / Frank van der Meijden

Twee weken geleden bekleedde AZ de voorlaatste plaats in de eredivisie. De Alkmaarders moesten alleen PEC Zwolle onder zich dulden, maar de weg omhoog is duidelijk ingezet. Momenteel bezet AZ de twaalfde plek in de competitie. "Wij worden daar niet warm of koud van", aldus Jansen.

Ballen in de kruising

"We winnen nu", concludeert Jordy Clasie logischerwijs over wat er veranderd is bij de ploeg. De middenvelder zag AZ wedstrijden verliezen waarin ze prima speelden. "We zaten in een fase dat bijna iedere bal de kruising in vloog", aldus Clasie over de tegendoelpunten die het elftal moest incasseren.

Jordy Clasie ziet verschil bij AZ - NH Sport / Frank van der Meijden

De internationals van AZ vliegen uit voor wedstrijden met hun nationale ploeg. Op 17 oktober speelt de ploeg dan de thuiswedstijd tegen FC Utrecht (12.15 uur).

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]