Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ wilde bijna tien miljoen betalen voor Joey Veerman

2 oktober 2021, 15.25 uur · Aangepast 2 oktober 2021, 16.29 uur · Door Stef Swagers

Technisch directeur van AZ Max Huiberts schoof vanochtend aan bij het NH Radio Sportcafé. Hij sprak over de huidige selectie, het verkopen van vijf basisspelers en de afgeketste transfer van Joey Veerman.

Technisch directeur van AZ Max Huiberts - Pro Shots / Stanley Gontha

"We zijn dit jaar veel spelers in één keer kwijtgeraakt", zegt Huiberts in gesprek met Leo Driessen. "Eigenlijk hadden we vorig seizoen al verwacht dat een aantal zou vertrekken. De eerste belangstelling kwam voor Boadu en Stengs. Dat was wel deels verrassend. Als je kijkt naar de prestaties van vorig seizoen zouden Koopmeiners, Wijndal en Bizot bovenaan staan. Boadu en Stengs hadden na een goed eerste jaar toch een minder tweede seizoen gehad."

Quote

"Een goede zaakwaarnemer helpt in de onderhandelingen, maar een zaakwaarnemer zorgt er niet voor dat clubs een speler kopen"

TECHNISCH DIRECTEUR MAX HUIBERTS

Myron Boadu, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Jonas Svensson vertrokken bij AZ. Driessen vraagt of dat ook met de kwaliteit van de zaakwaarnemer te maken had. "Een speler verkoopt zichzelf uiteindelijk", reageert Huiberts. "Een goede zaakwaarnemer helpt in de onderhandelingen, maar een zaakwaarnemer zorgt er niet voor dat clubs een speler kopen. Dat doen spelers voornamelijk zelf door goed te presteren."

Nieuwe spelers

Nu moet AZ het doen met onder andere Vangelis Pavlidis, Sam Beukema, Aslak Witry en Peter Vindahl. "Als je vijf nieuwe basisspelers moet inpassen, dan heeft dat altijd wel even tijd nodig. Feit is ook dat spelers die na drie of vier seizoenen vertrekken op hun top zijn. Spelers die je haalt zullen naar dat niveau toe moeten groeien om weer een transfer te maken."

Huiberts geeft aan de top twee in de eredivisie - AZ staat momenteel twaalfde - moeilijk wordt dit seizoen. "Het is misschien zo dat het dit jaar wat lastiger wordt om die posities aan te vallen. Dat komt ook doordat de concurrenten niet stilzitten. Misschien hebben wij een aanloopje nodig om die stap weer te maken. Daar hebben we in ieder geval alle vertrouwen in."

Quote

"Wij kregen de indicatie van Heerenveen dat het een haalbare kaart zou zijn"

Technisch directeur Max Huiberts

AZ deed ook poging voor Veerman

Niet alleen Feyenoord probeerde Veerman deze zomer weg te kapen bij sc Heerenveen, maar ook AZ deed een poging. "Wij kregen de indicatie van Heerenveen dat het een haalbare kaart zou zijn", legt de technisch directeur uit. "Ze hebben niet een bedrag genoemd, maar wij hebben wel aangegeven wat ons maximum was. Dat was iets minder dan tien miljoen. Uiteindelijk was het niet voldoende om hem te halen. Jammer, want ik denk dat hij goed bij ons zou passen."

Morgen speelt AZ een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De aftrap is om 14.30 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]