AZ-trainer Pascal Jansen snapt fluitconcert van eigen fans: "We waren vreselijk slordig"

AZ kwam tegen Jablonec niet goed voor de dag in de eerste helft. De Tsjechen noteerden voor rust in het Conference League-duel liefst acht kansen. Trainer Pascal Jansen begreep de frustratie van het publiek.

AZ-trainer Pascal Jansen snapte dat het publiek ging fluiten - NH Sport / Stephan Brandhorst

Jablonec slaagde er echter niet in om AZ op achterstand te zetten. De thuisploeg noteerde voor rust slechts één kans voor Albert Gudmundsson, die een hele zwakke eerste helft speelde. Vlak na de pauze was de IJslander echter de man die AZ aan de leiding bracht met een intikker op een voorzet van Owen Wijndal. "Ik ga niet liegen, maar het doelpunt was heel lekker."

AZ'er Albert Gudmundsson: "Doelpunt was heel lekker" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Seizoensstart

AZ boekt dankzij de zege op Jablonec de tweede zege op rij. De zwakke seizoensstart van de Alkmaarders lijkt daarmee langzaam maar zeker weggewerkt de worden. De ploeg van trainer Jansen gaat nu aan de leiding in Groep D van de Conference League en won afgelopen weekend met 5-0 van Go Ahead Eagles. Toch heeft Jansen nog niet het gevoel dat zijn ploeg het lek helemaal te boven is.

AZ-trainer Pascal Jansen heeft gemengde gevoelens - NH Sport / Stephan Brandhorst

AZ speelt zondag (aftrap 14.30 uur) tegen Cambuur. Daarna heeft de ploeg een week rust vanwege de interlandverplichtingen.