Ga naar Content

Wat zeggen de cijfertjes? FC Volendam goed tegen Almere City; veel goals in Den Bosch

Aan de hand van statistieken kijken we vooruit naar de negende speelronde in de eerste divisie. Voor FC Volendam lijkt een nederlaag uitgesloten thuis tegen Almere City. En de kans is groot dat je een telraam nodig hebt bij FC Den Bosch tegen Telstar.

Bert Steltenpool nam zes jaar terug de bal mee naar huis - Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

FC Volendam - Almere City

Laatste overwinning zes jaar geleden:
Het is alweer even terug dat FC Volendam thuis won van Almere City. Op 25 september 2015 werd het 3-1 door een hattrick van Bert Steltenpool (foto). Hij was de spits van toen, maar de spits van nu is ook trefzeker tegen Almere City. In zes duels scoorde Robert Mühren vijf keer.

FC Volendam in vorm:
De ploeg van Wim Jonk is de laatste weken bezig aan een opmars op de ranglijst. FC Volendam staat na zes wedstrijden zonder nederlaag inmiddels op de derde plaats. Er werd gewonnen van TOP Oss, VVV-Venlo, De Graafschap en MVV. Tegen Excelsior en Roda JC eindigde het in een gelijkspel.

Almere City wint bijna nooit in Volendam:
Almere City komt morgen voor de vijftiende keer in de eerste divisie naar het vissersdorp. Van de voorgaande ontmoetingen in Volendam verloor de thuisploeg er slechts eentje. In 2014 werd het 2-3 en gingen de drie punten eenmalig mee terug naar Flevoland. Vijf keer eindigde het in een gelijkspel, waaronder de laatste vier wedstrijden. Vorig seizoen eindigde het in 2-2.

Geen doelpunten in openingsfase:
Het is in de veertien voorgaande duels tussen FC Volendam en Almere City nooit eerder gebeurd dat er werd gescoord in de eerste vijf minuten. Gaan we morgen een primeurtje meemaken?

Moeizame start voor Verbeek:
Sinds dit seizoen staat voormalig AZ-trainer Gertjan Verbeek aan het roer in Almere. Er werd pas twee keer gewonnen (van Roda JC en TOP Oss), waardoor de Flevolanders op een teleurstellende veertiende plaats staan. In de laatste drie duels werd er gelijkgespeeld tegen Telstar en FC Dordrecht, terwijl Jong Ajax ruim te sterk was (2-4).

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Twee jaar terug werd Sven van Doorm in de 89e minuut de matchwinner - Foto: BSR/SOCCRATES

FC Den Bosch - Telstar

Doelpuntrijk duel:
Meestal scoren FC Den Bosch en Telstar vaak als ze in de Brabantse hoofdstad tegen elkaar spelen. Van de laatste acht wedstrijden werden er zes keer minimaal vijf goals gemaakt. In die duels werd maar liefst 37 keer gescoord. Het laatste gelijkspel was overigens in 2016. Toen werd er opvallend genoeg helemaal niet gejuicht: 0-0.

Baki Mercimek:
Het is pas één keer voorgekomen dat een Telstar-debutant scoorde op bezoek bij FC Den Bosch. Dat gebeurde in 2002 door de verdediger Baki Mercimek. Daarna speelde Amsterdammer nog voor onder andere Genclerbirligi, Besiktas, Ankaraspor en Ankaragücü. Het ziet er echter niet naar uit dat Jonker morgen een debutant opstelt in Noord-Brabant.

Reeks zonder tegendoelpunt:
Twee weken geleden had de ploeg van trainer Andries Jonker al 31 duels op rij minimaal een tegengoal gekregen. Sindsdien hield doelman Ronald Koeman jr. twee keer de nul. Het clubrecord van Telstar in de competitie staat 'slechts' op vier duels zonder tegendoelpunt. Dat is acht keer gebeurd, in september/oktober 2016 voor het laatst.

In evenwicht op 1 oktober:
Het is voor de Velsenaren morgen de zevende keer in de historie dat er op 1 oktober gespeeld wordt. Van de eerste zes won Telstar er twee, eindigde het twee keer gelijk en ging de wedstrijd twee keer verloren.

Telstar haalt weinig punten in Den Bosch:
Het uitduel met FC Den Bosch is in de voorgaande 34 edities meestal geen succes voor de Witte Leeuwen. Er werd al 21 keer verloren in Stadion De Vliert, waaronder de laatste keer in mei: 4-1. Maar er werd ook acht keer gewonnen. In augustus 2019 voor het laatst. Toen werd het 0-1 door een laat doelpunt van Sven van Doorm.

Zowel FC Volendam - Almere City als FC Den Bosch - Telstar is morgen vanaf 19.00 uur live te volgen bij NH Sport op NH Radio. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]