Ga naar Content

Wat zeggen de cijfertjes? Telstar hoopt nul te houden; FC Volendam tegen 'miniem' VVV-Venlo

Aan de hand van statistieken kijken we vooruit naar de volgende speelronde in de eerste divisie. Telstar hoopt morgenavond tegen FC Dordrecht af te rekenen met twee negatieve reeksen. In Volendam speelt de plaatselijke FC voor het eerst in bijna vijf jaar weer een wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Foto: Pro Shots / Remko Kool

FC Dordrecht - Telstar

Reeks van 31 wedstrijden met tegendoelpunt:
Het is voor Telstar al bijna een jaar geleden dat de nul werd gehouden. Toevallig gebeurde dat tegen FC Dordrecht voor het laatst; vorig jaar op 19 november (2-0). Daarna speelden de Witte Leeuwen 31 wedstrijden waarin steeds minimaal één tegendoelpunt werd geïncasseerd. Jong Ajax kent een nog langere reeks; 39 wedstrijden met tegendoelpunt.

Toine van Huizen verloor nog nooit van Telstar:
Bij de Schapenkoppen speelt een oude bekende voor Telstar. Toine van Huizen, die bijna 150 wedstrijden speelde voor de Velsenaren, speelt sinds dit seizoen bij FC Dordrecht. Hij speelde vijf keer eerder tegen Telstar en verloor nog nooit; vier keer gewonnen en een keer gelijk. Telstar-verdediger Özgür Aktas speelde afgelopen seizoen 34 duels voor de tegenstander van morgen.

Tekst gaat verder onder de reportage over Toine van Huizen.

Papa Toine van Huizen over zijn opvallende stap naar FC Dordrecht - NH Nieuws

Plet op dreef tegen Dordrecht:
Glynor Plet doet het goed tegen FC Dordrecht. In zeven wedstrijden scoorde de spits van Telstar vijf keer. Vorig seizoen scoorde bij twee goals tegen de Dordrechtenaren.

Reeks zonder overwinning begon in Dordrecht:
Mocht Telstar morgen niet van FC Dordrecht winnen, dan is de ploeg van Andries Jonker 16 wedstrijden zonder overwinning. Die reeks begon toevallig in Dordrecht (1-0). De op één na langste reeks uit de clubhistorie telt ook 16 duels zonder drie punten. Dat gebeurde in 1990. Het record staat op 18 wedstrijden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Op 17 februari 2017 kwam VVV-Venlo voor het laatst naar Volendam - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

FC Volendam - VVV-Venlo

Minimaal verschil:
Na zes competitiewedstrijden heeft VVV-Venlo één punt meer dan FC Volendam. De Limburgers wonnen drie keer en steeds gebeurde dat met één doelpunt verschil. De twee verloren duels waren ook met één goal verschil. Tegen NAC Breda eindigde het in 2-2. Bij de Volendammers eindigde nog geen duel met één doelpunt verschil dit seizoen.

Verleden in Volendam en Venlo:
Er veel spelers die zowel bij FC Volendam als VVV-Venlo gespeeld hebben. De meeste recente zijn Melvin Platje, Sandro Calabro, Samir El Gaaouri en Achmed Ahahaoui. Ook Frank Berghuis, de vader van de Ajacied, speelden voor beide ploegen. Hans de Koning trainde allebei de clubs. Bij VVV werd hij dit jaar tijdens zijn eerste seizoen ontslagen.

Sterk op 17 september:
In de afgelopen twintig jaar speelde FC Volendam drie keer op 17 september. Alle drie de keren werd er gewonnen. FC Eindhoven (6-2) en AGOVV (5-2) werden ruim verslagen. Tegen Sparta Rotterdam was het spannender (2-1).

Laatste ontmoeting alweer tijdje terug:
Het is ruim 4,5 jaar geleden dat FC Volendam en VVV-Venlo tegen elkaar speelden. Toen eindigde het duel aan De Dijk in 0-1. Kees Kwakman en Jack Tuijp behoorden in dat seizoen bijvoorbeeld nog tot de selectie.

Vaker gewonnen dan verloren:
De laatste overwinning op VVV-Venlo is van vijftien jaar geleden. In 2006 won FC Volendam met 1-0 door een doelpunt van Charles Dissels. Kanttekening daarbij is dat de wedstrijd sindsdien nog maar vier keer gespeeld werd. In totaal won Volendam thuis veertien keer van VVV. De bezoekers gingen zeven keer met drie punten naar huis.

Zowel FC Dordrecht - Telstar als FC Volendam - VVV-Venlo kun je morgenavond live op de radio volgen bij NH Sport. De aftrap is om 20.00 uur en de uitzending begint om 19.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]