Koploper Jong AZ lijdt nederlaag; Max de Waal bezorgt Jong Ajax de winst

Op bezoek bij FC Den Bosch is Jong AZ tegen de tweede verliespartij van het seizoen aangelopen. Roy Kuijpers maakte beide goals voor de Brabanders. Jong Ajax boekte door een hattrick van Max de Waal de tweede overwinning op rij.

Bij de 2-1 liet Tijs Velthuis zich aftroeven door Roy Kuijpers - Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

FC Den Bosch - Jong AZ

Door een inschattingsfout van Jorn Berkhout keek Jong AZ halverwege tegen een achterstand aan. Hij kopte te zacht terug op doelman Sem Westerveld, waardoor Kuijpers met een lobje voor de 1-0 kon zorgen.

Via een benutte strafschop van Yusuf Barasi kwam de ploeg van trainer Maarten Martens binnen een uur op gelijke hoogte. De Alkmaarders leken daarna door te drukken, maar de kansen wilden er niet in. In de 83e minuut kreeg Jong AZ de deksel op de neus. Kuijpers duwde Tijs Velthuis slim van zich af en schoot de bal door de benen van Westerveld heen.

Ondanks het verlies staat Jong AZ nog altijd bovenaan in de eerste divisie. Na zeven wedstrijden hebben de beloften vijftien punten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Met een panenka verzilverde Max de Waal zijn hattrick - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Almere City - Jong Ajax

In Almere keek Jong Ajax snel tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Lance Duijvestijn. Via eerste elftal-speler Mohammed Kudus werd het in de twintigste minuut 1-1. Met een diagonaal schot van buiten de zestien zorgde hij voor de gelijkmaker.

De tweede helft werd het de Max de Waal-show. De spits van de Amsterdammers zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het 1-4 werd. Twee keer deed hij dat door een strafschop te benutten. De tweede was een heuze panenka (foto). Met zeven doelpunten in zeven wedstrijden is hij gedeeld topscorer in de eerste divisie. Tijmen Wildeboer bepaalde vlak voor tijd de eindstand: 2-4.

Jong Ajax heeft door de zege nu negen punten en staat daarmee op de dertiende plaats.